Εύκολο στη φροντίδα του ακόμα και για τον πιο άπειρο «κηπουρό», φυτό για τον κήπο αλλά και τη γλάστρα. Το γιασεμί χρειάζεται άφθονο φως, είτε απευθείας ηλιακό φως είτε ημισκιερά μέρη. Αν έχετε τη δυνατότητα, προσανατολίστε το φυτό νότια ώστε να δέχεται όσο το δυνατόν περισσότερο φως έτσι η ανθοφορία του θα είναι πλουσιότερη. Το γιασεμί αντέχει στην ξηρασία , να το ποτίζετε τακτικά τις ζεστές περιόδους του χρόνου.
Το γιασεμί επιβιώνει εύκολα σε όλους τους τύπους εδαφών στις γλάστρες όμως φροντίστε να έχει καλή αποστράγγιση και αδειάζετε το νερό που περισσεύει στο πιατάκι της γλάστρας ώστε να μην σαπίσουν οι ρίζες του.
Η ανθοφορία του ξεκινά με τις πρώτες ζεστές ημέρες της άνοιξης και διαρκεί μέχρι τα πρώτα κρύα αν και στις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας (ειδικά τα τελευταία χρόνια) η ανθοφορία του διατηρείται μέχρι και το Νοέμβριο.
Την περίοδο της ανθοφορίας λιπαίνετε κάθε 15 περίπου ημέρες με ένα υγρό λίπασμα για ανθοφόρα φυτά και περίπου 1 φορά το μήνα την άνοιξη. Το χειμώνα λιπαίνετε αραιότερα πάντα ακολουθώντας τη δοσολογία που αναφέρεται στη συσκευασία του λιπάσματος.